Dr. Sietse Jan Koopmans

Wageningen Livestock Research

Researcher pig physiology

P.O. Box 338
6700 AH Wageningen
The Netherlands

De Elst 1,
6708 WD Wageningen,
The Netherlands
+31-317-480723 (also Mobile)

Mail

Dr. Sietse Jan Koopmans

Waarom vind je het belangrijk om aan het Green Health Solutions project mee te doen?

Dit project biedt de mogelijkheid om de effectiviteit van functional foods te onderzoeken met behulp van een verscheidenheid aan technieken zodat er een testlijn beschikbaar komt die strekt van laboratorium tot mens. Met behulp van deze testlijn kan de werkzaamheid van Bittergourd gemeten worden met verschillende onderzoeksmodellen zodat een breed beeld ontstaat over het praktisch nut van Bittergourd als gezondheidsbevorderende groente voor de mens.

 

Wat bied je/voeg je toe aan het project?

Het testmodel dat dicht bij de mens staat namelijk het varken. In het Green Health Solutions project wordt het varken als modeldier met voorspellende waarde voor de mens gebruikt maar ook als doeldier voor het varken-zelf. Functional foods zoals de Bittergourdvruchten maar ook de stengels, bladeren en wortelen van Bittergourd kunnen als voedingssupplement gebruikt worden om de gezondheid van mens en varken (dier) te verbeteren.

 

Wat levert het voor je op?

Onderdeel te zijn van een wetenschappelijk en praktijkgericht netwerk waarbij kennisinstellingen en bedrijven het mogelijk maken functional foods (zoals Bittergourd) op een wetenschappelijk verantwoorde manier te testen op werkzaamheid van molecuul tot in de dagelijkse praktijk.