Pascal Jalhay

Marfo B.V.

Mail

Pascal Jalhay

Als Limburgse jongen begon Pascal Jalhay als kok bij Het Kurhaus in Scheveningen, hij werkte daar een jaar. Daarna kwamen Chateau Neercanne, Krasnapolsky, L’Europe, Belgisch restaurant Scholteshof en na een kookwedstrijd in Frankrijk 6 jaar begon hij als ‘chef de partie’ onder Kranenborg. Na deze periode begon hij als zelfstandig chef bij Vermeer, het restaurant met 1 ster, waar Pascal binnen 2jaar 2 Michelin sterren van maakte.

 

Toen kwam de vacature Productontwikkelaar in de foodbranche bij Marfo onder zijn aandacht. Het bedrijf die vliegtuigmaaltijden en maaltijden voor de zorg produceert.  In die hoedanigheid werkt Green Health Solutions heel graag met Pascal samen. Door zijn creativiteit, innovatieve geest en zijn visie op voeding heeft hij ons heel veel geleerd en laat ons altijd verrassen met zijn smaakvolle interessante gerechten.

 

Een korte periode heeft Pascal zijn adviesvaardigheden ingezet voor het Restaurant Bougainville in Amsterdam in de functie van Signature-Chef. Maar nu, naast zijn werk als de creatief van megacateraar Marfo in Lelystad, heeft hij zijn vrienden met Indonesische roots opgeroepen en een meesterwerk geproduceerd.

 

Baru Belanda, een ode aan de Indische keuken ligt vanaf half maart 2019 in de winkel. Mede met recepten van geweldige chefs zoals Arjuna Besemboen, Allard Sieburgh en Betty van Bokhoven.

 

Zie voor meer info: https://www.bruna.nl/boeken/baru-belanda-9789059569034